Oslobolig kåret til årets samarbeid 

Oslobolig kåret til årets samarbeid 

Under OMA Awards den 14 September stakk Oslobolig av med prisen «Årets samarbeid». – Det er godt å se at stadig flere i bransjen ønsker å ta steget inn i tredje boligsektor, sier styreleder i selskapet, Anne Helene Mortensen.

Under Oslo Urban Weeks (OUW) siste dag gikk årets OMA Awards av stabelen. Prisutdelingen skal være med å løfte frem og hedre de som utmerker seg i bidraget til at Oslo er et forbilde for byutvikling. 

I kategorien “Årets samarbeid” var det prosjektet Oslobolig – et samarbeid mellom Oslo kommune, Bane NOR Eiendom, NREP, OBOS og DNB – som stakk av med prisen.

Styreleder i Oslobolig Anne Helene Mortensen tok imot prisen til stor jubel fra publikum.  

Det er utrolig gøy at Oslobolig får oppmerksomhet. Å vinne en pris som dette er et bevis på at det vi gjør er viktig og betydningsfullt, og det gjør meg skikkelig stolt og motivert til å stå på videre, sier Mortensen. 

Siden Oslobolig ble lansert i 2022, har selskapet inngått avtaler med flere store eiendomsutviklere, blant annet Neptune Properties, Selvaag Bolig, Nordr, Stor-Oslo Eiendom og Skanska. Oslobolig kjøper leiligheter på prospekt, og selger disse videre gjennom en deleie-modell. Ambisjonen til selskapet er å nå 1000 boliger i løpet av 5-7 år.  

Samarbeid er nøkkelen for å få flere inn på boligmarkedet, og det er godt å se at stadig flere i bransjen ønsker å ta steget inn i tredje boligsektor og samarbeide med Oslobolig, sier hun.  

I kategorien i år var det Tullinsamarbeidet, Bakgårdsslottet og Oslobolig som var nominert. 

Juryleder under årets prisutdeling, Mansoor Hussain (Oslo kommune / Oslo Arbeiderparti), forteller hvorfor Oslobolig vant prisen.

Oslobolig er et ypperlig eksempel på samarbeid som vi trenger mer av fremover. Samspillet mellom private og offentlige aktører er viktig å heie frem, og vi ønsker derfor å premiere Oslobolig, sier Hussain.

Klar for å lese mer?