Emilie (34) flytter snart inn i sin nye OsloBolig: – Jeg har vært heldig

Emilie (34) flytter snart inn i sin nye OsloBolig: – Jeg har vært heldig

Om du spleiser på en leilighet med OsloBolig, trenger du bare halvparten av egenkapitalen som banken krever for å gi deg lån. Det gir flere førstegangskjøpere bedre muligheter for å oppfylle boligdrømmen.

FORNØYD BOLIGEIER: I en artikkel i Dagens Næringsliv forteller Emilie Thun om hvor glad hun er for å endelig ha fått kjøpt egen leilighet gjennom OsloBolig.

Det siste året har vi opplevd flere rentehevinger, noe som gjør at det kommer til å bli enda vanskeligere å komme inn på boligmarkedet.

Mange kjenner på en frustrasjon rundt elleville priser på byens boliger, iblant dem: Emilie Thun (34). Hun hadde lenge sett etter en leilighet, men med et stadig tøffere boligmarked ble hun nødt til å se etter alternativer.

OsloBolig, et selskap eid av Oslo kommune, OBOS, Bane Nor Eiendom og NREP tilbyr en alternativ vei inn i boligmarkedet, til de som ellers sliter med å komme seg inn. Det hele foregår gjennom en deleie-modell. Vanligvis kreves det at man har 15 prosent av kjøpesummen i egenkapital, men med OsloBolig trenger kjøperen kun egenkapital på halvparten av boligen – og OsloBolig spleiser på resten.

Denne spleisen har Thun benyttet seg av.

I en artikkel i Dagens Næringsliv forteller hun hvor glad hun er for å endelig ha fått kjøpt egen leilighet.

Jeg har kjøpt en av de minste leilighetene her, og de månedlige utgiftene mine til bolig kommer ikke til å stige så voldsomt, så da har jeg muligheten til å bygge opp buffer, sier hun til Dagens Næringsliv.

Leiligheten Thun har kjøpt ligger i prosjektet Østensjøporten på Østensjø, og er en av de ni første OsloBolig kjøpte. Her får hun tilgang til felles takterrasse, ski-og sykkelstall med mekkerom og gode utearealer. I tillegg er det kort vei til T-banen som tar henne rett til jobben i sentrum.

Jeg har vært veldig heldig, sier hun til avisen.

OsloBolig har et ønske om å utgjøre en forskjell, ta et samfunnsansvar og utvikle en bærekraftig by for alle. Vi jobber med å få flere Osloboliger som kan være en vei inn for flere på boligmarkedet. Sammen skal vi hjelpe flere med å realisere boligdrømmen.

Klar for å lese mer?